La identitat de la dona àrab des de la igualtat de les diferències

El passat divendres 14 de desembre, es va celebrar al Casal Català Martinenc el primer sopar debat d’un cicle de sopars sobre immigració. En aquesta primera trobada es va debatre sobre els símbols religiosos a la nostra societat laica, i en concret del cas del vel.

El debat, que va estar introduït per la secretària de Dona d’ERC Clot-Verneda, Teresa Sordé, va comptar amb les intervencions d’Oriol Amorós, Secretari per la Imigració de la Generalitat de Catalunya i Lena de Botton, autora del llibre “Velo Elegido”. Lena de Botton, sociòloga especialitzada en dona islàmica, va exposar el seu treball al voltant de “la identitat de la dona àrab des de la igualtat de les diferències”, que proposa una aproximació a la construcció de la identitat de les dones musulmanes des de la defensa dels valors democràtics.

“No pot existir igualtat sense diferència i a la inversa. La dona àrab està defensant valors de llibertat, democràcia i igualtat sense renunciar a la seva identitat. Hi ha dones àrabs que porten el vel i contràriament als estereotips més estesos no estan ni fanatitzades ni es troben sotmeses als seus marits. Es tracta de dones que han decidit portar el vel lliurement i que lluiten per aconseguir la igualtat”.

“Des de la igualtat de diferències proposem lluitar contra el racisme i la xenofòbia, els estereotips generats des del desconeixement i la desconfiança; a favor de la igualtat i la convivència pacífica i enriquidora entre cultures. Evitar l’exclusió de les minories ètniques és una manera de trencar estereotips i prevenir el racisme.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: