Una imatge sobre els matrimonis forçats, escollida la millor de l’any per UNICEF

“Algunes vegades, no pots mirar el Telenotícies mentre sopes i oblidar allò que has vist quan comença la peli.”

 

La imatge de Ghulam, una nena afganesa d’11 anys asseguda al costat del seu marit de 40, realitzada per la fotògrafa nord-americana Stephanie Sinclair, ha estat escollida millor fotografia de l’any pel Fons de les Nacions Unides per la Infància (UNICEF), que també ha premiat un reportatge del bangladesí Golam Mostofa Bhuyia Akash sobre l’explotació laboral de nens al seu país. L’alemany Harmut Scharzbach ha obtingut el tercer premi per la imatge d’Annalyn, una nena filipina que viu a una colònia de miners prop de Manila.

La foto de l’any escollida per Unicef forma part d’una sèrie de retrats i imatges sobres matrimonis infantils que Sinclair va fer durant dos anys a l’Afganistan, Etiopia i el Nepal, on és habitual que les families casin els seus fills adolescents entre ells. La instantània, en la que la nena mira amb por i recel el seu marit, amb qui va ser obligada a casar-se, ha estat distingida entre 1.230 imatges més, per la seva denúncia d’una pràctica “mundial” i “terrible”, segons l’esposa del president federal alemany, Eva Luise Köhler, col·laboradora de l’organització, que ha donat a conèixer els premiats a Berlín. Köhler ha destacat la gravetat del problema dels matrimonis forçats a tot el món i ha destacat que aquestes nenes no són només allunyades de la seva família i de l’escola, sinó que són sotmeses a relacions sexuals i utilitzades com a força de treball. La fotògrafa ha explicat que la família de Ghulam va decidir vendre-la per poder alimentar la resta dels seus fills, malgrat sentir-se avergonyits per fer-ho.

Sinclair ha explicat que la idea del reportatge va sorgir d’un treball anterior sobre dones que es suicidaven, cremant-se i moltes de les quals eren nenes que havien estat entregades als seus marits.

Unicef calcula que 60 milions de dones d’entre 20 i 40 anys van ser obligades a casar-se abans de complir la majoria d’edat mentre que a l’Afganistan, prop de la meitat es casa abans dels 18.

 Font: 3cat24.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: