NI PRÍNCEPS BLAUS, NI PRINCESES PROMESES

.

L’Institut Català de les Dones ofereix a les AMPA un taller per prevenir i detectar la violència masclista. “Ni prínceps blaus ni princeses promeses” fomenta una posició activa de la família en l’educació no sexista i en la prevenció de les relacions abusives.

L’Institut Català de la Dones (ICD), adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, augmenta la seva oferta formativa adreçada a les associacions de pares i mares d’alumnes de Catalunya (AMPA) amb el taller-conferència Ni prínceps blaus ni princeses promeses.

L’objectiu d’aquesta sessió és incentivar una posició activa de la família en l’educació no sexista i en la prevenció de les relacions abusives. En concret s’aprofundeix en:

  • Sensibilitzar els referents familiars sobre la problemàtica de la violència masclista.
  • Identificar les diferents manifestacions de la violència (estructural, simbòlica, interpersonal, psicològica, verbal, física i sexual).
  • Identificar les falses creences associades a les víctimes i als agressors, així com a la pròpia naturalesa d’aquesta violència.
  • Promoure una vivència de les relacions interpersonals sana i satisfactòria, que situï el respecte i l’autonomia com a base de les relacions sentimentals.
  • Fomentar la presa de consciència de les persones referents familiars sobre les causes, conseqüències i diferents manifestacions de la violència de gènere, així com donar eines per combatre-la.

Membres de l’Associació Candela, per a la investigació i Acció Comunitària, especialitzades en el treball de prevenció de la violència masclista, impartiran aquesta taller.

Ni prínceps blaus ni princeses promeses amplia el catàleg del programa d’actuacions formatives adreçades a les AMPA que desenvolupa l’ICD. Les sessions es desenvolupen com a conferències-debat, d’una hora i mitja de durada.

Els altres temes que l’ICD ofereix a les AMPA de Catalunya són les següents:

  • Coeducació (introducció als conceptes d’educació segregada, mixta i coeducativa; el paper de l’escola i la superació d’estereotips i d’actituds sexistes a l’escola i d’altres entitats de la comunitat educativa)
  • Famílies migrades (el paper rellevant de les dones com a eix d’integració en l’àmbit escolar i familiar, el paper de les famílies autòctones en la creació d’un teixit receptiu i acollidor. Recursos de la comunitat en general i posada en comú d’experiències)

Aquestes conferències són gratuïtes i estan a disposició de totes les AMPA que ho sol·licitin. Per formalitzar una petició cal omplir una fitxa de sol·licitud que es troba al web de l’ICD http://www.gencat.net/icdones.

Per la seva banda, les AMPA interessades han de fer difusió de la conferència, i es demana que es garanteixi una assistència mínima de 40 persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: