COMMEMORACIÓ 8 DE MARÇ 2008

Dia internacional de les dones

Davant la llei, les dones i els homes som iguals. La violència de gènere, la discriminació salarial, la major taxa d’atur en les dones, la feminització de la pobresa, la poca presència de dones en àmbits de responsabilitat política, social, cultural i econòmica o la doble jornada, demostren que la igualtat d’oportunitats no és real.

Les polítiques transversals amb perspectiva de gènere, aquelles polítiques que recullen les necessitats de més de la meitat de la població, que tenen presents la seva mirada i els seus sabers, són algunes de les mesures efectives per avançar cap a una societat justa. Però som les dones i els homes qui hem de fer possible aquesta transformació amb un canvi de mentalitat, malgrat que en molts casos pot significar perdre poder.

Els republicans i les republicanes hem de ser conscients del significat del concepte igualtat d’oportunitats. Les paraules emprades frívolament perden el seu sentit, i és just en aquest moment quan deixen de tenir credibilitat, quan queden buides de contingut.

El nostre projecte és construir un país nou. Les dones i els homes som agents principals en aquest procés. Esdevenir un país socialment just i nacionalment lliure demana el nostre esforç, de la mateixa manera que implica el reconeixement de totes i tots. És aquest l’objectiu, oi?

 Montserrat Benedí 

Secretària de la dona Federació de Barcelona Esquerra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: