ERC DESENCALLA L’APROVACIÓ INICIAL DEL PAM

En la comissió de Presidència, Territori i Funció pública de l’Ajuntament de Barcelona del passat dimecres 16 de juliol, es va produir l’aprovació inicial del Pla d’Actuació Municipal 2008-2011. El vot favorable d’ERC permet continuar tramitant l’expedient del PAM que ha de seguir un procés d’exposició pública, presentació i negociació d’al·legacions formulades per entitats, ciutadans i grups municipals, fins a la proposta per a votar l’aprovació definitiva.

 En la seva intervenció, la regidora-portaveu d’ERC, Ester Capella, va desgranar els motius que han propiciat aquest vot favorable a l’aprovació inicial després d’una exhaustiva negociació amb el govern municipal. Capella va destacar que “el PAM és un guió per a la bona gestió del dia da dia de la ciutat” i que “és un marc general del qual ens hem de dotar per llei” i no un llistat exhaustiu i inamovible de mesures.

 ERC havia posat dues condicions prèvies per a poder parlar del PAM: l’existència d’un procés participatiu de la ciutadania i d’un procés de diàleg i negociació amb els grups municipals. Capella va destacar que “durant aquest any, des d’ERC hem fet una oposició constructiva, sense bloquejar el dia a dia” i per això “hem donat suport a allò que creiem que beneficia a la ciutadania i a Barcelona i ens hem oposat a aquelles actuacions que creiem que no ho fan”.

La portaveu del Grup Municipal d’ERC, va destacar en la seva intervenció, que “en aquests darrers mesos s’ha creat un marc de diàleg que ha permès fer avui, ara i aquí, una aprovació inicial, però el PAM caldrà aprovar-lo punt per punt i durant el mandat caldrà discutir el desenvolupament de cadascuna de les línies estratègiques i dels objectius”.

En la negociació ERC ha fet una cinquantena aportacions per a l’aprovació inicial del PAM, en àmbits com l’economia, la política lingüístic i cultural, la capitalitat, la política social, els serveis a la ciutadania… , introduint actuacions com l’extensió de les escoles d’adults a tots els districtes de la ciutat, la consolidació dels Consolats de Mar com a ambaixades de Barcelona al món, l’augment d’inspectors als districtes, equipaments d’infància i gent gran, escoles bressol… Així mateix ERC introdueix un element important com són els indicadors periodificats de compliment del PAM, per tal de fer un seguiment acurat de les mesures previstes. Segons Ester Capella “aquestes aportacions actuals són importants per a poder fer l’aprovació inicial però encara queda camí per recórrer per a l’aprovació definitiva, tot està per fer i tot es possible”.

En el context de crisi econòmica que afecta a l’economia mundial és bo que la ciutat tingui un Pla d’Acció Municipal com una eina de gestió, que eviti la paràlisi de la ciutat. Amb aquesta aprovació inicial ERC també vol treballar en la direcció de minimitzar els efectes de la crisi entre la ciutadania.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: