Els alcaldes de Barcelona i Berlín inauguren la plaça Willy Brandt al Fòrum

Sant Martí compta des d’avui amb un destacat espai en honor al guanyador del Nobel de la Pau, Willy Brandt.

La regidora Ester Capella ha representat al Grup Municipal d’Esquerra en un emotiu acte on l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat al costat de l’alcalde de Berlín, Klaus Wowereit, la plaça del Fòrum de Barcelona que porta el nom del canceller alemany.

S’ha destacat la importància de la figura de Brandt, qui va ser canceller de l’Alemanya Occidental, com a defensor dels drets humans, una persona “estimada a Barcelona”. Amb aquesta plaça, la ciutat vol retre homenatge a una de les personalitats claus per a la construcció europea i la pau mundial.

Willy Brandt fou alcalde de Berlín i va afrontar la crisi de la construcció del Mur. Canceller alemany de 1969 a 1974, va destacar per la seva aposta pel diàleg i l’obertura a Alemanya Oriental. La seva política li va fer mereixedor del Premi Nòbel de la Pau, el 1971.

A més de Klaus Wowereit, alcalde de Berlín (a la fotografia amb Montse Carreras, consellera d’Esquerra Republicana de Sant Martí), a l’acte també hi han participat altres destacades personalitats en l’àmbit internacional, com l’ambaixador de la República Federal Alemanya, Wolf-Ruthart Born.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: